——————————————————————————————–

-Μαύρα όλα. Έχασα τα μάτια μου. Δεν βλέπω. Ποιός είναι; Ποιός με τύφλωσε;

-Εγώ ο Κανείς. Ο Κανείς σε τύφλωσε Κύκλωπα.

Κανείς δεν μπορεί να καμώνεται ότι ειναι ικανός

Κανείς δεν μπορεί να καμώνεται ότι είναι ικανότερος

Κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών

Κανείς μικρός δεν διαθέτει πειστικό «άλλοθι» ακυβερνησίας

Κανείς από τους 100 βουλευτές Αττικής (όλων των κομμάτων) δεν πήγε να φυλάξει με τους υπαλλήλους του έστω και μια κορφούλα, έστω μία νύχτα, στον Υμηττό, στην Πάρνηθα, στην Πεντέλη (τρία βουνά έχει όλα κι όλα η Αθήνα)

Κανείς δεν μπορεί να μλάει ΤΩΡΑ για ανάγκη αυστηροποίησης των ποινών στους εμπρηστές (όχι ότι το ζητάει και κανείς)

 

Εμείς καθόμαστε σπιτάκι μας, κάνουμε το δημοκρατικό μας δικαίωμα σχολιάζοντας και δεν κάνουμε τίποτα.

Εμείς θα κοιτάμε τον Άρη, την Πανσέληνο, τον τελικό με τον Ιακωβάκη, τον παπά στην τηλεόραση και δεν θα πάμε στην ακομμάτιστη διαδήλωση στη Βουλή την επόμενη Τετάρτη, από ολόκληρη Αθήνα πάλι οι γνωστοί -άγνωστοι 3000 θα πάνε.

Εμείς θα γλύψουμε βουλευτικά γραφεία και σφουγγοκολλάριους γραμματικούς, για να αποχαρακτηριστεί το οικόπεδό μας στο δάσος

Εμείς θα παινέψουμε τον εθνοσωτήρα μας βουλευτή και θα τον δικαιολογήσουμε βλέποντάς τον να αγωνίζεται στα παράθυρα ηλιοκαμμένος (και δεν είναι από το πάλεμα με τις φωτιές) 

Εμείς θα πούμε το απαράδεκτα αόριστο  (ο δικός μου; αυτός τουλάχιστον προσπαθεί!)

Εμείς ψηφίζουμε εδώ και αιώνες με παρόμοια λογική είτε ιδιοτέλειας προς τους μεν είτε βεντέτας προς τους δε

Εμείς από τον καναπέ μας θα απαιτήσουμε 5 αεροπλάνα εκεί και αλλά 10 πυροσβεστικά οχήματα παραπέρα

Εμείς θα αγκαλιάσουμε τον  «φουκαρά» αυθαίρετο που έχτισε το δάσος

Εμείς θα πάμε στο δικαστήριο να υπερασπιστούμε τον «αδαή παλαβιάρη» που έκαψε τη Μάνη και τα «επιπόλαια 11χρονα παιδιά» που έβαλαν φωτιά αλλού, αδιαφορώντας για τους από πίσω.

Εμείς, Οδυσσείς και Κύκλωπες μαζί

Εθελοτυφλούμε και μετά στρουθοκαμηλίζουμε, ανίκανοι να κρίνουμε ανεπηρέαστοι από την βολή μας, λίγοι για να σκεφτούμε το «πού πάμε» σαν άνθρωποι, σαν περιβάλλον, σαν πλανήτης.

Εμείς, ο Κανείς

ΥΓ 1.»Μην κοιτάς τι κάνει η πατρίδα σου για σένα. αλλά κοίτα τι θα κάνεις ΕΣΥ για την πατρίδα σου»(20-1-1961 Τζών Φ.  Κένεντι)

ΥΓ2.  Κουμμουνιστής δεν υπήρξα και ούτε πρόκειται να υπάρξω ποτέ, αλλά αν θέλουμε να μιλάμε με αλήθειες, η μόνη νεολαία που εκτίμησε σοβαρά τους πολλαπλούς ταυτόχρονους εμπρησμούς στην Εύβοια, διέθεσε εαυτόν και προθυμοποιήθηκε να ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ εθελοντική υπηρεσία χωρίς πολλά- πολλά, είτε στην κατάσβεση είτε στην φύλαξη του δασικού και οικιστικού μας πλούτου είναι η ΚΝΕ. Θερμά συγχαρητήρια στ’ αδέλφια μας.

Advertisements