spira_spira.jpg

Ο Σταμάτης και η σπείρα του προκαλούν και επιτίθενται.

Στη Μουσική Σκηνή της Αθηναϊδας στην αρχή της Ιεράς Οδού, ο Σταμάτης Κραουνάκης μαζί με την «Σπείρα – Σπείρα» ανεβάζουν μια πρωτότυπη επιθεώρηση με πολλά αγαπημένα τραγούδια του συνθέτη.

Στην πραγματικότητα μόνος τους σκοπός είναι αφού ξεγυμνωθούν εκείνοι να περιγελάσουν εμάς. Ντυμένοι μόνο με αυταπάρνηση πάνε να επιτεθούν στα μεγάλα συμφέροντα και στους ισχυρούς -και τσουπωτούς- οικονομικο- εκδοτικούς πόλους. Και θρασύτατα ζητούν συνενόχους.

Την παράσταση την έβγαλαν «Πόσο σ’ αγαπώ… Επιθεώρηση». Ξεκινάνε δηλαδή με φανερή την ειρωνική διάθεση για το μουσικό θέατρο κάτι σαν αδιάφορη αντιμετώπιση μιας άσχημης πλήν τίμιας Μαρίας.

Μετά μπουκάρουν στη μακαριότητά μας και σκιαγραφούν φιγούρες της καθημερινής ζωής. Από τις παντός είδους κατίνες μέχρι τους δικούς μας blogers τολμάνε να περιεργάζονται αυτοί οι μυστήριοι και περίεργοι τυπάδες.

Και για τις πυρκαγιές έχουν άποψη και το πρόβλημα των δανείων, των υποχρεωμένων πολιτών και των υπερχεωμένων πιστωτικών προσπαθούν να λύσουν ως έμπειροι αναλυτές. Επιδεικνύοντας και πολιτικό ρομαντισμό κάνουν αναφορά και στις προδομένες γενιές.

Πιστεύουν μάλιστα ότι ξέρουν και το φάρμακο για την έλλειψη επικοινωνίας και μας το πλασάρουν λες κι εμείς κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου. Ψάχνουν και για τα χαμένα μας όνειρα υποκρινόμενοι τους επιθεωρητές κλουζώ πουλώντας μας εκδούλευση, αλλά δεν μας λένε γιατί πάντα όταν είναι να τα πιάσουμε κάτι συμβαίνει και χάνουμε το τρένο. Αυτό όμως δε λέγεται θίασος.

Μιλάμε για τσίρκο και ηθοποιούς ακροβάτες αλλά με περίσσεια ευαισθησίας. Ζογκλέρ που ανακατεύουν κομμάτια συγκίνησης και ακατάσχετου γέλιου και τα περιφέρουν στην αίθουσα.

Συμμετέχουν χωρίς να μας ρωτήσουν και χωρίς αιδώ:

Σταμάτης Κραουνάκης, πολυχώρος (μην πυροβολείτε τον πιανίστα, υπάρχει κι ο μπάρμαν)

Αργυρώ Καπαρού, υπεύθυνη (μεγάλη -και καλά- προσωπικότης του έντεχνου)

Ελεάννα Καραντίνου, θιασάρχης (η πλέον ένοχη περίπτωση θηλυκού)

Ρούλη Καραλισιώτη, ηθοποιός (έχει σημασία να το δηλώνεις και να μη ντρέπεσαι)

Δάφνη Λέμπερου, τραγουδίστρια (του λαϊκού ρεπερτορίου)

Βασίλης Μοσχονάς, τραγουδιστής (η νέα φίρμα στις πίστες)

Χρήστος Μουστάκας, κωμικός (καμία σχέση γενικώς που λένε)

Γιώργος Νανούρης,ηθοποιός (φάρος, εκπέμπει τέχνη)

Πωλίνα, μεγάλη αρτίστα, (ήταν κάποτε σοβαρή ρε γμτ, τι να πω)

Γιώργος Στιβανάκης ηθοποιός που χορεύει (ή χορευτής που υποκρίνεται) 

Παρθένα Χοροζίδου, δραματική σε ό,τι κάνει (τηλ. 6948- ………)

Μέσα σ’ όλα γιορτάζει κιόλας ο Σταμάτης την Πέμπτη 8-11 και προσκαλεί κόσμο το βράδυ στην Αθηναϊδα. Εγώ τι να πω μετά από αυτά στον ευαίσθητο μουσικοσυνθέτη που κοσμεί με την παρουσία του το ελληνικό τραγούδι και τη μουσική σκηνή.

Χρόνια Πολλά και Καλή Επιτυχία.

Advertisements