92622-biblio.jpg

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να βλέπεις να επιβραβεύονται οι προσπάθειες της σκέψης και το «ταξίδι του μυαλού» σε αγαπημένους σου ανθρώπους. Που μπορεί η επαφή μαζί τους να μην είναι τόσο οπτική, είναι όμως ψυχική κι ένα μοίρασμα ιδιαίτερο. Και είναι ακόμα πιο όμορφο να βιώνεις μαζί τους μια πνευματική «επιτυχία» στη ζωή τους και να διαπιστώνεις «εν τοις πράγμασι» ότι η εξωτερική εικόνα τους με εκείνο που σε ταξιδεύει σαν λέξη στον «αέρα» του διαδικτύου ταιριάζουν απόλυτα.

Την Παρασκευή 1-2-08 έγινε στην Πλατεία Καρύτση στην αίθουσα «Παρνασσός» η παρουσίαση του βιβλίου «Εικονική λογοτεχνία και http://www.Ποίηση.gr» στο οποίο έγραψαν στίχους και πεζά 17 διαδικτυακοί ποιητές και πεζογράφοι μεταξύ των οποίων και οι αγαπημένες μου Μαρία Νικολάου (www.hliaxtida67.blogspot.com) και  Γωγώ Πακτίτη (www.kardiagp.blogspot.com), που μεταφέρουν μοναδικά τον εσωτερικό τους πλούτο  μέσα από  λέξεις στις οθόνες μας. Μια βραδιά σε μια γεμάτη από κόσμο αίθουσα με απαγγελίες ποιημάτων όπου η Μαρία Νικολάου, η Μαρία Ροδοπούλου και άλλες γνωστές διαδικτυακές ποιήτριες -μπλόγκερ έδωσαν όλο τους τον εαυτό και όλο τους το συναίσθημα για να τα περάσουν αυτούσια στο κοινό. Τα διαλείμματα με μελωδίες πιάνου έκαναν ακόμα πιο ονειρική την αίσθηση της ποιητικής έκστασης. Στην παρουσίαση του βιβλίου και των συντελεστών του συμμετείχαν οι γνωστοί ποιητές Νίκος Δανιήλ και Βασίλης Πολύζος. Τους αξίζουν συγχαρητήρια και οι ευχές να είναι το βιβλίο καλοτάξιδο.

003.jpg

Σήμερα Κυριακή 3-2-08 η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» και συγκεκριμένα το ένθετο «Έθνος- Άουτ» και η στήλη  «www .blog»  κάνει αναφορά (διαβάστε εδώ) στο ιστολόγιο της αγαπημένης μου «θαλασσινής» πυργοδέσποινας. Το www.thalassinimatia.wordpress.com είναι ένας προσωπικός ιστοχώρος πλήρης από συναίσθημα, ανθρωπιά, ειλικρίνεια και ερωτισμό, μια κατάθεση ψυχής ταξιδεμένη κάθε φορά στον αφρό από ένα γαλάζιο κύμα και μέσα από τον «εύθραυστο» ρομαντισμό μιας άλλης εποχής,  σε βαθιά νερά, στεριές κι ακροθαλάσσια. Που ευωδιάζει αρμύρα και από τις μερακλήδικες γαστρονομικές συνταγές της, ντυμένες μ’ ένα γλυκό μυθιστορηματικό τρόπο που έχει χαρακτηρίσει πλέον την πένα της. Αποτελεί σημαντική τιμή για  την θαλασσινή για το υπέροχο και παραμυθένιο μπλογκ της  αυτή η παρουσίαση, σε μια μεγάλη εφημερίδα αλλά  καμαρώνουμε και  όσοι από εμάς την έχουμε στη συντροφιά μας και την αγαπάμε.  Μπράβο της. Διαλέγω κάτι από το κείμενο που έγραψε η ίδια στην εφημερίδα, ενδεικτικό του ευαίσθητου χαρακτήρα της και της διάθεσής της να μοιράζει κομμάτια ψυχής, κομμάτια της ζωής της.

«…Μου άρεσε να ταξιδεύω από μικρή με τις λέξεις. Να παίζω μαζί τους, να φτιάχνω δικές μου. Να αλλάζω επίθετα στα ουσιαστικά όπως άλλαζα ρούχα στις κούκλες. Κάπως έτσι στρογγυλοκάθισε στο χαρτί το πρώτο παραμύθι, οι πρώτοι στίχοι ως που γέμισε το τετράδιο. Μετά σιωπή. Απώλεια. Έσπασε η μύτη από το μολύβι. Και για χρόνια πολλά δεν αντικαταστάθηκε. Μέχρι που μια μέρα μια άλλη απώλεια έφερε στην επιφάνεια την ανάγκη να αγοράσω νέο τετράδιο και νέο μολύβι…»

001.jpg

Advertisements