Είσαστε συνήθως χαμένος στο έθιμο του τσουγκρίσματος αυγών?
Θέλετε να ξεχωρίσετε, να ζηλεύουν το αυγό σας και να σας θαυμάζουν?
Χωρίς απατεωνιές τύπου ξύλινα αυγά, ή αυγά πάπιας, χήνας, στρουθοκαμήλου κλπ. ακολουθείστε τις οδηγίες πιστά και την Κυριακή του Πάσχα θα είσαστε στην πλευρά των νικητών.

1. Παρακολουθείτε στενά τις πασχαλινές προετοιμασίες της μαμάς σας -γυναίκας σας κλπ. και ρωτάτε δήθεν αδιάφορα ποτέ σκοπεύει να βάψει. Να πιθανολογείτε λόγω εθίμου την Μ. Πέμπτη.

2. Εδώ προσοχή. Είναι πιθανό την προηγούμενη μέρα βάσει παραδοσιακής μεθοδολογίας η οικοδέσποινα να έχει αφήσει σε νερό με αλάτι τα αυγά για αρκετές ώρες προκειμένου να μη σπάνε εύκολα και μετά να τα έχει βράσει (σιγοβράσει μάλλον σε χαμηλή φωτιά) για 15 λεπτά. Τα αφήνει έξω σε δοχείο και τα βάφει την επομένη  μέρα αναμειγνύοντας τη βαφή με χλιαρό νερό και ξύδι.

3. Εκεί είναι η κρίσιμη στιγμή που πρέπει να δράσετε. Στο μεσοδιάστημα βρασίματος και βαψίματος. Τότε διαλέγετε από το δοχείο εναπόθεσης δυο τρία -τα πιο μυτερά- αυγά (μυτερά προκειμένου να μειώσετε την επιφάνεια κρούσης και να επικεντρωθεί η πίεση κατά την κρούση -απλές γνώσεις φυσικής), κατά προτίμηση μικρομεσαίου μεγέθους. Μην σας αγχώνει όμως το σχήμα, το αυγό σας θα γίνει σούπερ έτσι κι αλλιώς.

4. Κινείσθε το βράδυ σε υπαίθριο χώρο ει δυνατόν σε χώμα για να μην κάνετε χάλια το σπίτι και έχετε άλλα μετά. Σιγά- σιγά μη σπάσετε τ’ αυγά. Προσέχετε μη σας δει κανείς.

5. Φοράτε χειρουργικά γάντια. Παίρνετε σπρέυ ζωηρού κόκκινου χρώματος από αυτά του γκράφιτυ και βάφετε προσεκτικά και σε στρώσεις τα βρασμένα αυγά σας. Το σπρέυ τα κάνει σουπεραυγά ακατανίκητα στο τσούγκρισμα. Αν έχετε πληροφορία ότι μπορεί να παίξει και άλλο χρώμα, χρησιμοποιείτε και δεύτερο σπρέυ. Σκεπάζετε με χώμα τα ίχνη.

6. Προσέχετε τα λάθη στρατηγικής. Μην «ψεκάσετε» πολλά αυγά γιατί θα καρφωθείτε από αυτά λείπουν από τη λεκάνη (σιγά μην κάτσετε να βράσετε δικά σας). Τα αφήνετε σε κάποιο δικό σας χώρο να στεγνώσουν και αναλόγως με το πώς θα διακοσμηθούν τα υπόλοιπα λαδώνετε και διακοσμείτε και τα δικά σας προσέχοντας μην μπερδευτείτε και αγκαζάρετε μες την καλή χαρά τα …ψιλόφλουδα.

7. Δεν ξεχνάτε τη Μ. Πέμπτη το απόγευμα να πάτε στο βαφτιστήρι σας τη λαμπάδα + δώρο, το αυγό Κίντερ ή γερό μποναμά, καλώντας το στο πασχαλιάτικο τραπέζι, πέρα από το έθιμο σας ενδιαφέρει να έχετε κόσμο.

9. Τη βραδιά της Ανάστασης ξεχωρίσετε από ώρα το δικό σας για να μη το προλάβουν οι λοιποί συγγενείς και περιμένετε την ώρα της πρώτης σύγκρουσης. Μετά τη γευστική μαγειρίτσα πάει κι ένα αυγουλάκι. Για λόγους ξεκαρφώματος όμως καλύτερα αφήστε τους να σας κερδίσουν διαλέγοντας σε αυτή τη φάση ένα απλό αυγό από το καλάθι.

10. Την Κυριακή του Πάσχα έχετε ετοιμάσει από τα ψεκασμένα αυγά σας το καλύτερο εμφανησιακά και πιο ταιριαστό με τα υπόλοιπα και έχοντας στην άλλη τσέπη το αναπληρωματικό, σουβλίζετε  υπομονετικά τον οβελία και μετά στο πασχαλινό τραπέζι γεύεστε τη μεγάλη νίκη σπάζοντας κατά συρροή και εξακολούθηση όλα τα αυγά των άλλων. Εμφανίζεστε έκπληκτοι, χαμογελάτε αλλά πανηγυρίζετε διακριτικά διότι είσαστε υπεράνω.

11. Προσοχή. Αν συμβεί κάτι απρόοπτο (βρεθεί κάποιος με την ίδια ιδέα πχ) και σπάσει το σουπεραυγό σας, ΔΕΝ το τρώτε γιατί πιθανότατα θα πάθετε δηλητηρίαση από το σπρέυ. Δεν πανικοβάλλεστε από την αναπάντεχη ήττα και εμφανίζετε (με τρόπο) το αναπληρωματικό, κάνοντας παιχνίδι με τους υπόλοιπους.

10. Αφήνετε να περάσει λίγη ώρα, παραμερίζετε τον κερατά που σας έσπασε αποσπώντας του την μάρκα της «βαφής» του και… Του χρόνου!

Καλή Ανάσταση σε όλους! (Update φωτό κάτω από το «σουπεραυγό» !)

Advertisements