Ξεκίνησαν οι διαδικασίες του 1ου Διαγωνιστικού Φεστιβάλ Τραγουδιού με γενικό τίτλο Μουσική Άμιλλα 2011 που διοργανώνει το amilla.gr υπό την αιγίδα της Ένωσης Μουσικοσυνθετών Στιχουργών Ελλάδος (Ε.Μ.Σ.Ε.).

Η Μουσική Άμιλλα 2011, ένα διαγωνιστικό φεστιβάλ τραγουδιού, μουσικής και στίχου, απασχολεί και αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο, στους Έλληνες Δημιουργούς, στην Ελληνική Μουσική και κατ’ επέκταση στο τραγούδι.

Πρωταρχικός της σκοπός είναι η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας σε κάθε δημιουργό, στιχουργό – συνθέτη – ερμηνευτή, που συμμετέχοντας θα του δοθεί η ευκαιρία να παρουσιάσει τη δουλειά του μέσα από μια διαγωνιστική διαδικασία που κερδίζουν όλοι από πλευράς ευκαιριών και οι καλύτεροι μέσα από διαδικασίες και επιτροπές πρότυπες και αδιάβλητες.

Η προθεσμία για την κατάθεση των συμμετοχών παρατάθηκε και είναι η 15η Ιουνίου 2011.

Η διαδικασία αξιολόγησης περιλαμβάνει το στάδιο των προκριματικών με κριτές, ένα δίκτυο ραδιοφωνικών σταθμών από την Ελλάδα, την Κύπρο και σταθμούς της Ομογένειας στην Ευρώπη, ενώ στο τελικό στάδιο συναντούμε μια Κριτική Επιτροπή που στελεχώνουν οι: Γιάννης Καλαμίτσης, Νίκος Γκαραβέλας, Βάνα Δαφέρμου, Καλλιόπη Βέττα, Στάθης Δρογώσης και η ΟΕΚΒ (Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Βελγίου) θέση ιδιαίτερης σημασίας, μιας και εκπροσωπεί τους Έλληνες της Ομογένειας και την πρόθεση τους να συμμετέχουν ενεργά στα τραγούδια του αύριο.

Θα δοθούν τα 1ο, 2ο, 3ο βραβείο καλύτερου τραγουδιού, στίχου και σύνθεσης καθώς και το ειδικό βραβείο κοινού ενώ θα δημιουργηθεί cd από την δισκογραφική εταιρία Antelma music του Στάθη Δρογώση, με τα καλύτερα τραγούδια της διαδικασίας.

Ιδιαίτερη φιλοδοξία της Μουσικής Άμιλλας 2011 είναι πως, όλοι όσοι θα συμμετέχουν, θα πρέπει να νιώσουν νικητές. Νικητές γιατί τους δόθηκε η ευκαιρία πρώτον, μέσα από διάφανες διαδικασίες να προβάλουν τις απόψεις τους και τα τραγούδια τους και δεύτερον, γιατί αυτά κρίθηκαν και αξιολογήθηκαν με τρόπο πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα,όχι από μια ολιγομελή κριτική επιτροπή προσωπικοτήτων, αλλά από τους αποδέκτες τους, τούς ανθρώπους που αύριο θα τα τραγουδήσουν, τους Έλληνες του κόσμου, τα τοπικά μας ραδιόφωνα, ανθρώπους που ξέρουν και πρέπει, να έχουν λόγο στα τραγούδια που έρχονται…

Νικητές επίσης, θα πρέπει να νιώσουν όσοι θα εργαστούν ανά την Ελλάδα και την Κύπρο αλλά και τις οργανώσεις της Ομογένειας, για την διεξαγωγή του φεστιβάλ ή απλά θα παρακολουθήσουν τις διαδικασίες του, από τα Μ.Μ.Ε. ή το διαδίκτυο.

Καλή επιτυχία σε όλους.

(Πηγή κειμένου: amilla.gr)

Advertisements